תורגם מאנגלית (אמריקאית) לעוד 11 שפות: אנגלית (בריטית), גרמנית, דנית, הולנדית, הונגרית, טורקית, יפנית, פולנית, צרפתית, קוריאנית, שוודית - ועכשיו גם בעברית!
מי זאת אירנה גוּט?
"כשנדמה לנו ששמענו את כל הסיפורים של ניצולי השואה וחסידי אומות העולם, מגיע עוד סיפור וכמו אגרוף בבטן מזעזע את עולמנו שוב. קראתי את הספר בנשימה אחת, לא יכולתי להפסיק. איירין מספרת את סיפורה המרתק והמיוחד... ויוצרת מתח עד הסוף. אהבתי מאוד ממליצה לקרוא..."
06.05.2022 ביקורת על הספר באתר עברית
בשנת 1945, כשהסתיימה מלחמת העולם השנייה, הייתה אירנה גוט, לימים איירין גוט אופדייק, כבת 23. אף על פי כן, צעירה, חסרת מעמד וחסרת אמצעים היא הצילה יהודים בשואה. את סיפורה המרגש והלא ייאמן היא כתבה ומספרת בעזרת הסופרת המוערכת ג'ניפר ארמסטרונג.
"סיפור אנושי יפה, נוגע, אישי קולח, נעים לקריאה, מעניין ונקרא בנשימה אחת. וברקע הסיפור האישי של המצילה והניצולים נפרשת המציאות המורכבת, הנוראית, האכזרית של בני אדם במלחמה. מעורר מחשבה."
10.05.2022 ביקורת על הספר באתר עברית
את התואר ''חסידת אומות העולם'' קיבלה אירנה גוט (5.5.1922–17.5.2003) מ''יד ושם'' בשנת 1982. כך הצטרפה לרשימה המכובדת של 7,177 חסידי אומות העולם בני מולדתה, פולין (נכון לעמוד הסטטיסטיקות של "יד ושם" ב-14.05.2022) ובהם אירנה סנדלר.
איך היא עשתה את זה?
את התואר ''חסיד אומות העולם'' מקבל מי שנמצא מציל יהודים ללא קבלת רווח אישי מכך ותוך כדי סיכון חייו. בין חסידי אומות העולם המכובדים כולם ניתן התואר גם לאוסקר שינדלר, התעשיין הגרמני שהסרט עליו, "רשימת שינדלר" של סטיבן שפילברג, יצא לאקרנים ב-1993, וראול ולנברג, איש העסקים והדיפלומט השוודי שעקבותיו לא נודעו. ויקטור קוגלר, יוהנס קליימן, מיפ חיס ובעלה יאן חיס ובפ ווסקאול קיבלו את התואר חסידי אומות העולם על סיועם למשפחתה של אנה פרנק.
אירנה הסתובבה ברחובות ולחשה הזהרות כשפגשה יהודים, וכן הסתירה יהודים תחת אפם של הצוררים ודאגה לכל מחסורם. כל שהיה לה בעת ההיא היה ליבה ותעוזתה.
"ספר על השואה, כתוב בצורה ממש רהוטה ונוגעת ללב ... מובא ממבט אישי, מבוסס על סיפור אמיתי. הספר הוסיף לי מידע שלא ידעתי על פולין בזמן השואה. הסיפור כתוב בצורה זורמת ומרתקת. מומלץ."
27.04.2022 ביקורת על הספר באתר עברית